Online Gitaarles

Gitaarles Amsterdam Online

Gitaar leren spelen in corona tijd

Door de 1,5 meter maatschappij is het voor sommige mensen te risicovol om de gitaarlessen fysiek, in mijn studio, te volgen. Uiteraard is het mogelijk om anderhalve meter afstand te houden in mijn studio, maar dit zal nooit helemaal lukken. In de afgelopen maanden heb ik daarom veel geëxperimenteerd met Zoom, Google hang-outs en Skype. Helaas zijn de mogelijkheden, van deze programma's, op het gebied van geluidskwaliteit en samenspelen voor een muziekles beperkt dit komt door vertraging van geluid en beeld. Gelukkig is er een oplossing voor het gitaar leren spelen en dat zijn software programma's, open source programma's, die je gratis kunt downloaden van het internet. Heb je interesse in online gitaarles op afstand? Dan leg ik je graag uit hoe dit werkt.

Gitaarles online via een open source/gratis programma

Om gitaarles online te kunnen volgen zonder videolessen, maar gewoon live verbinding met de docent, zijn er wel een aantal randvoorwaarden die ik hieronder voor je op een rij heb gezet:

Je pc of tablet dient internet te kunnen ontvangen via een Lan kabel. Er zijn vele verschillende adapters die je online kunt bestellen of in een winkel kunt aanschaffen voor een paar euro’s.

  1. Software Client gratis te downloaden voor windows en mac.
  2. Koptelefoon.
  3. Microfoon en XLR kabel. 
  4. Audio interface.

Audio interface is trouwens een externe box, die tussen het instrument en de computer in staat. De microfoon die aangesloten wordt d.m.v. een XLR kabel aan de box zet het akoestische geluid om in digitale informatie.

Afhankelijk van wat je al in huis hebt, ik vermoed een Lan kabel en een koptelefoon, zijn de kosten zo rond de € 60,00.
 

Verder kan ik je technische ondersteuning bieden via het programma Team viewer, hiermee geef je mij toestemming om je muis over te nemen en je te helpen bij de instellingen op je pc of mac.

Gitaarles Amsterdam West
1. Software client
Koptelefoon
2. Koptelefoon
Gitaarleraar Amsterdam
3. Microfoon
XLR kabel
3. XLR kabel
Gitaarles Amsterdam
4. Audio Interface